Triphala, tri vrste v enem

Zdravo črevesje in dobro počutje. Vsekakor daleč od samoumevnega. Kako se lahko naše telo raztrupi in očisti vseh strupov, ki jih tekom življenja dnevno vnašamo v naše telo? Odgovor je preprost, triphala.

Medicina iz dneva v dan napreduje. Lahko smo priča tehnološkim napredkom, ki ponujajo takšne in drugačne metode sproščanja, zabavanja in tudi zdravljenja. Še vedno pa se ljudje v danih okoliščinah radi zatečemo k naravnim metodam sprostitve, relaksacije in tudi naravnim načinom zdravljenja, v kolikor je to seveda potrebno. Poleg vsega tehnološkega napredka, pa je zelo zanimivo, da se ljudje v takšnih položajih, še vedno radi poslužujemo metod, ki so stare nekaj tisoč let. In ena najbolj znanih je vsekakor ajruvedska medicina. Že tisoče let ponuja zdrav način življenja. Zadnjih nekaj let pa je ajruvedska medicina dosegla tudi nas, naše domove. Vse več ljudi se odloča za elemente, hranila in način življenja, ki ga poudarja ajruveda.

Triphala je mešanica različnih zelišč. Natančneje, gre za tri sadeže, kar dejansko beseda triphala v prevodu tudi pomeni. Bibhitaki, haritaki in amalaki so sadeži, ki jih ta ajruvedska formula vsebuje in katero lahko že danes poskusite. Vsi, ki so triphalo uživali, vam bodo povedali, da je vsakič znova njen okus drugačen. To pa vsekakor drži, in ravno trije zgoraj našteti sadeži nosijo “krivdo” za to. Kaj pa to pomeni? Triphala in njen okus se spreminja glede na snovi in hrano, ki jo vnašamo tekom dneva. Kar pomeni, da steče določena reakcija spreminjanja stanja telesa. Ker je okus znova in znova različen, je ta izdelek iz ekološke pridelave pritegnil na milijone ljudi po vsem svetu. Vsi, ki uživajo triphalo pa imajo nekaj skupnega. To je ciljni okus. Namreč znano je, da se triphala uživa dokler ne dosežemo sladkega okusa. Ko to dosežemo, pomeni, da je telo očiščeno, hkrati pa so očiščene tudi naše misli in počutje.

V isti kategoriji:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.