Vadba na tekalni stezi

Ne glede na to kakšno je vase počutje, poskusite redno izvajati vadbo na tekalni stezi!

Vsekakor se strinjamo, da je včasih bolj sproščujoča vadba v naravi, a kaj ko vedno nimate te možnosti, saj vam lahko vremenske situacije, hitro spremenijo načrte. Tekalna steza pa je primerna ob vsakem vremenu in zato je še toliko bolj priporočljiva, saj omogoča redno vadbo. Ne glede na to ali ste ravno pričeli z vadbo na njej, ali pa ste v vsem že izkušeni, obstajajo nekateri programi vadbe, na katere se lahko osredotočite in uspeh je zagotovljen. Nekaj smo jih za vas pripravili tudi mi!

1. Popolni začetnik

Če še nimate nekega rednega urnika vadb in je to vaš prvi »resen« pričetek, potem je ta telovadba kot nalašč za vas. Gre za 40-minutni program vadbe, ki zajema tako hojo kot tudi tek. V primeru, da je za vas prehuda ali preveč enostavna, povišajte ali zmanjšajte hitrost in trening prilagodite svojim zmožnostim.

ProForm-Pro-2000

2. Kombinacija hoje in teka

Ta vadba traja eno uro, pri njej pa se izmenjujejo intervalno hoja in tek. Nekao poteka skozi naslednje faze: hitra hoja – jogging – počasen tek. S to vadbo boste porabili približno 300 kalorij. V kolikor vam je ena ura predolgo, lahko izberete 42 minutni program vadbe, ki sledi podobnim načelom.

3. Šprint

Ko imate občutek, da ste pripravljeni na bolj intenzivno vadbo, vam svetujemo, da poskusite s šprintom. Izberite 30-minutni program vadbe, kateri zajema kombinacijo hoje in šprintov. Ko boste osvojili ta 30-minutni program, lahko povišate »stave« in iste intervale delate celo uro.

4. Intervalni trening

Intervalni trening je idealen za vse, ki ste naveličani trenutne vadbe. Gre za piramidni sistem vadbe, pri katerem boste vsako minuto spreminjali svojo hitrost teka. S to vadbo boste vse skupaj ponesli na višji nivo in hkrati porabili več kalorij kot sicer. V kolikor lahko zdržite, potem preizkusite 45-minutno različico, sicer pa se lahko odločite tudi za 30 ali 25-minutno vadbo. Ne glede na izbor, boste s to vadbo pridobili na hitrosti.

To so samo nekatere vadbe, s pomočjo katerih lahko vzdržujete svojo kondicijo in poskrbite za izgubo kilogramov. Obstaja še kar nekaj bolj intenzivnih vadb,/a> o katerih pa kakšno besedo več kdaj drugič.

Članki iz iste kategorije: