Odlična kombinacija – vitamin D3 in K2

Vitamin d3 k2 v kombinaciji prinaša številne prednosti za vaše telo oziroma zdravje

Ljudje posegamo po številnih prehranskih dopolnilih ter dodatkih, čeprav se trudimo zdravo prehranjevati. Dodatki in dopolnila k prehrani nam namreč omogočajo še boljše počutje in še večjo mero zdravja. 

Uporaba kombinacije vitamin d3 k2, na primer, vam omogočata bolj zdrave kosti. Sicer pa se obe vrsti vitaminov ponašata s svojimi prednostmi.

Vitamin D3 ali sončni vitamin 

Za vitamin D3 boste pogosto slišali, da ga poimenujejo kar sončni vitamin ali pa holekalciferol. To je vitamin, ki je ključen za celo vrsto sistemov v vašem telesu. Poleg tega pa je vsekakor pomemben tudi za zdrave kosti. 

Vitamin d3 k2 za boljše zdravje
Vitamin d3 k2 v spreju

Sicer pa vitamin D na kosti vpliva tako posredno kot tudi neposredno. Ena od njegovih številnih funkcij je povezana tudi z normalno absorbcijo kalcija. To v praksi pomeni, da vnos kalcija v telo ne pomaga zadosti, če ni prisoten še vitamin D. 

Vitamin K2 ali menakinon 

Vitamin K2 sodi med vrste vitaminov, ki so v maščobah topni. Našli ga boste predvsem v živalskem mesu ter  fermentiranih živilih. Menakinon je posebna vrsta vitamina K, zanj pa je značilno, da je biološko aktiven ter ga vaše telo lahko najbolje absorbira. 

Vitamin K2, D3 v kombinaciji – nekaj najpomembnejših prednosti 

Vitamin K2, D3 v kombinaciji prinaša številne prednosti za vaše telo oziroma zdravje. Predvsem je tovrstna kombinacija pomembna za odlično podporo mišično-skeletnemu sistemu pa tudi drugim telesnim sistemom.

YouTube video

Vitamin K predvsem prispeva k ohranjanju zdravih kosti, vitamin D pa torej k normalni absorbciji oziroma uporabi kalcija ter fosforja in tako na izjemno učinkovit način pomaga pri normalni ravni kalcija v krvi. Obenem vitamin D prav tako pomembno prispeva k ohranjanju zdravih kosti in zob pa tudi k delovanju mišic. Ne nazadnje dobro prispeva k delovanju imunskega sistema. 

Preberite si še naslednji članek: V skupino vitamina B sodi več kot 20 vitaminov

Izjemno pomembno vlogo v našem telesu ima tudi vitamin B.

Nakup kakovostnih prehranskih dopolnil 

Če se boste odločili za vitamin K2, D3 v kombinaciji, je najbolje, da po njem v obliki prehranskega dopolnila posegate v specializiranih prodajalnah, kjer vam ponudniki omogočajo vrhunske izdelke priznanih proizvajalcev. 

Kakovostni izdelki vas bodo sicer stali nekoliko več denarja, vendar pa si boste z njimi zagotovili to, kar vam tudi dejansko obljubljajo.

Imate težave s smrčanjem? Preberite si članek na to temo z naslovom “Kaj je vzrok za smrčanje?“.

Članki iz iste kategorije: