Termalna voda za boljše počutje in še več zdravja

Termalna voda

Kako zdrava je termalna voda, najverjetneje veste, po drugi strani pa si ne omogočite, da bi si dopustili z njo priti čim večkrat v stik. Če ste redni gost v termah, potem se z njo nenehno srečujete in vam zelo koristi, v nasprotnem primeru je manj možnosti, da izkoriščate njene prednosti.

O tem, za kaj vse je koristna termalna voda, lahko berete v najrazličnejših člankih, še boljše pa bi bilo, da bi njene koristi tudi sami izkusili na svojem telesu.

Zakaj so toplice tako priljubljene?

Čeprav vam terme današnjega časa ponujajo precej več kot pa zgolj namakanje v zdravilni vodi, pa še vedno veliko ljudi v toplice zahaja v prvi vrsti ravno zaradi koristi termalne vode. Že nekdaj so v terme zahajali predvsem tisti, ki so se zdravili po kakšni nesreči oziroma poškodbi ali bolezni. Zdravilna voda v bazenih je namreč zelo koristna pri celjenju, dobro pa vpliva tudi na samo počutje in zdravje na sploh.

Termalna voda
V terme ljudje zahajajoi predvsem zaradi zaradi koristi termalne vode

Seveda termalna voda ni namenjena zgolj namakanju, temveč jo lahko tudi pijete. Številni ponudniki storitev v toplicah vam zdravilno vodo za pitje ponudijo tudi kot dobrodošlico.

Plavanje in razgibavanje v naravni termalni vodi

Dejstvo je, da plavanje in razgibavanje v termalni vodi ni koristno samo zaradi razvajanja v topli vodi, odlični učinki so tudi zaradi izpostavljenosti vašega telesa takšni vrsti vode.

Termalna voda
Plavanje v termalni vodi blagodejno vpliva na telo

Poglavitna razlika med bazeni z naravno termalno vodo in z navadno ogrevano vodo je med drugim tudi v količini samega klora v vodi. V prvih bazenih praviloma ni kemikalij oziroma jih je zelo malo. V drugih bazenih pa se nečistoče poleg rednega čiščenja vode v bazenu odpravlja ravno z vnosom kemikalij.

Delovanje termalne vode na telo

Termalna voda na vaše telo deluje celostno. Deluje tako na kožo, ki se lahko v celoti izvrstno prekrvavi, kot tudi na samo notranjost vašega organizma. Zvišuje na primer temperaturo v posameznih tkivih, izboljšuje cirkulacijo, deluje protibolečinsko, skrbi za zmanjševanje mišične tenzije, zvišuje aktivnost lokalnega metabolizma.

Bazeni z naravno termalno vodo imajo lahko različno temperaturo. Posledično morate nujno preveriti, v kako toplo vodo se boste odpravili.

Romantično razvajanje za konec tedna

Si pogosto s svojim partnerjem želite za konec tedna kam oditi, a pravzaprav ne veste točno, kje bi si lahko privoščili dovolj učinkovito romantično razvajanje. Možnosti je seveda neskončno mnogo, a včasih se je precej težko uskladiti s svojo ljubljeno osebo. Prav vsak ima namreč svoje želje. Odlična izbira za razvajanje v dvoje so na primer terme. V njih imate na voljo toliko možnosti, da bosta zagotovo oba našla vsak nekaj zase in za vaju skupaj.

YouTube video
Razvajanje v Thermani Laško

V termah so celo na voljo posebni paketi za dva. Če jih preverite, boste med drugim ugotovili, da vam ne ponujajo zgolj kopanja v termalni vodi, temveč tudi vrhunsko kulinariko, wellness in še bi lahko naštevali.

Priložnosti za razvajanje v dvoje

Romantično razvajanje pri vas doma verjetno ne poteka vsak dan, saj za to nimate niti dovolj časa. Včasih je razvajanje v dvoje lahko že to, če skupaj s svojim partnerjem pogledate kakšen film. A v resnici to ni čisto pravo razvajanje.

Med letom se pojavi precej priložnosti, ko si lahko privoščite čisto pravo romantično razvajanje. To je na primer za novo leto, za valentinovo, za božič in še bi lahko naštevali. Tedaj so še toliko bolj aktualni paketi za dva, ki jih posebej za vaju pripravijo ponudniki term.

Čudovito razvajanje v dvoje v termah

Romantično razvajanje je lahko še toliko intenzivneje, če si ga boste s svojo ljubljeno osebo privoščili v termah. Čeprav se na prvi pogled zdi, da so toplice namenjene predvsem starostnikom in tistim, ki se zdravijo po kakšni poškodbi ali bolezni, pa je resnica pogosto povsem drugačna.

Verjetno je težko najti kraj, kjer bi lahko romantično razvajanje bilo bolj intenzivno pa tudi učinkovito kot ravno v termah. Če v to dvomite, lahko na spletu preverite, kaj vse vam ponujajo paketi za dva v toplicah.

Kopanje v dvoje in obisk wellnessa

Že samo nekajminutno kopanje v termalni vodi vam lahko prinese izjemno dobro počutje. Zdelo se vam bo, kot da ste prejeli veliko dozo pozitivne energije. Če pa se boste po kopanju v toplicah odpravili še v wellness, bo počutje še toliko prijetnejše.

Seveda paketi za dva v toplicah ponujajo še mnogo več kot pa kopanje v zdravilni vodi in obisk wellessa.

Članki iz iste kategorije: