Trajno odstranjevanje dlak je vse bolj priljubljeno

Zagotovo je kdo med vami, ki se vsako poletje sprašuje, kako naj se na najučinkovitejši način znebi dlak in dlačic na določenih predelih telesa. Dlake seveda niso moteče samo v poletnem času. Zaradi njih se lahko slabo počutimo skozi celo leto. To ne nazadnje vpliva tudi na našo samozavest. Trajno odstranjevanje dlak z laserjem je izjemno učinkovita in uspešna metoda, za katero se odloča vse več oseb. Cene so vse dostopnejše. Najugodnejša ponudba vam je na voljo pri spletnih ponudnikih.

Trajno odstranjevanje dlak z laserjem velja za varen in hiter poseg, ki traja le nekaj minut. To je zlasti odvisno od obravnavanega predela telesa. Za predel velikosti 10 krat 10 centimetrov se na primer porabi manj kot minuto časa.

Lasersko trajno odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak z laserjem postaja vse bolj priljubljena metoda. Številna podjetja pri nas vam po dostopnih cenah ponujajo tovrstno storitev, ki je opravljena z vrhunskimi sistemi laserjev. Laser deluje le na tiste vrste dlačic, ki so v obdobju aktivne rasti dlačice, torej v anageni fazi rasti.

Za najučinkovitejše trajno odstranjevanje dlak s pomočjo laserja je torej potrebno opraviti več terapij. V zgodnji aktivni fazi rasti so dlake veliko dovzetnejše na delovanje laserja. Vsebujejo namreč največjo količino pigmenta. Na pigment deluje laserski žarek. Vse dlačice niso aktivne v hkratni fazi, ker torej rastejo v fazah. Glavni cilj laserskega trajnega odstranjevanja dlak pa je dolgotrajna prekinitev cikla rasti dlak.

YouTube video

Potek laserskega trajnega odstranjevanja dlak

Žarek laserja selektivno razpoznava pigment dlačice. V njem se absorbira ter s toplotnim učinkom trajno uniči dlako. Tkivo okoli dlak ostane povsem nepoškodovano. Mešiček dlačice je uničen za vedno. Dlačni mešiček uniči učinek svetlobnega pulza. Hladilni sistem, vgrajen v laserski sondi, kožo med terapijo učinkovito hladi in na takšen način zmanjšuje bolečino med posegom.

Posegi na telesu se izvajajo na šest do osem tednov. Na obraznem predelu pa na vsake štiri tedne. Trajna odstranitev dlak zahteva od 4 do 8 zaporednih terapij. Izjemoma je potrebnih nekaj več terapij.

Članki iz iste kategorije: