Abdominoplastika je strokovni izraz za odstranjevanje odvečne kože

Abdominoplastika ali abderoplastika

Abdominoplastika ali abderoplastika je odstranitev odvečne kože ter maščevja iz trebuha. Tovrstni operativni poseg traja približno 20 minut v splošni anesteziji. Čas okrevanja je približno deset do štirinajst dni. Z dela pa ste zaradi operacije odsotni največ dva tedna. Po desetih ali največ dveh tednih se odstranijo tudi šivi.

V nekaterih primerih pa se abdominoplastika kombinira z liposukcijo – zaradi boljšega rezultata.

Raven trebuha s pomočjo abderoplastike

Nekateri kljub dosledni dieti in telesni vadbi ne zmorejo doseči ravnega trebuha oziroma želene linije. V tem primeru si raven trebuh lahko povrnejo s pomočjo abdominoplastike. To je poseg, ki seveda ne nadomesti hujšanja, temveč omogoča oblikovanje trebuha ter zmanjševanje maščob na tovrstnem delu našega telesa. Poseg zagotovi zategnitev mišice, ki so se preveč raztegnile, obenem pa omogoča lepo obliko trebuha.

Abdominoplastika je odstranitev odvečne kože ter maščevja iz trebuha
Abdominoplastika še zdaleč ni nadomestilo za zdrav življenjski slog

Ohlapna koža in raztegnjene mišice so neredko posledici hujšanja pa tudi nosečnosti. Slaba elastičnost ter preveč ohlapna koža lahko hitro preprečita dosego želene oblike in uživanja v prednostih izgube teže. Ne nazadnje mišice lahko postanejo tako zelo raztegnjene, da ne glede na to, kako intenzivno vadite, ne zmorejo biti več enako prožne. Dejstvo je, da se nekatera območja maščobe na telesno aktivnost ne odzovejo, in to ne glede na to, kako zdrav je življenjski slog posameznika.

Poseg ni nadomestilo za zdrav življenjski slog

Dobro se je zavedati, da abdominoplastika še zdaleč ni nadomestilo za zdrav življenjski slog. Kljub temu pa vseeno lahko na izjemno učinkovit način rešuje oziroma popravi težave, kjer nimate kontrole. Pri tem mislimo zlasti na odstranitev trdovratne maščobe, zategnitev mišic in ne nazadnje še na odstranitev odvečne kože.

YouTube video
Neobvezujoč Strokovni Posvet S Kirurgom – Abdominoplastika v Estetiki Fabjan

Na voljo je tudi standardna abdominoplatika. Ta je praviloma namenjena ženskam po enem ali po več porodov. Ženske po porodu se namreč pričnejo soočati z raztegnjeno kožo ter odvečno maščobo. Želijo si izboljšati estetski videz in okrepiti celotno trebušno steno. Po drugi strani pa je mini abdominoplastika bolj dobrodošla za paciente z odvečno kožo ter trdovratno kožo le v spodnjem delu telesa, pod popkom. Pri takšni vrsti posega pa se z majhnim rezom opravi korekcija spodnjega dela trebuha. Izboljša se videz trebuha, in sicer z relativno kratkim časom okrevanja.

Plastična kirurgija – najbolj priljubljene storitve

Plastična kirurgija je vse bolj priljubljena dejavnost – ne le za velike filmske zvezde, kot so npr. Michael Jackson, Pamela Anderson, … temveč tudi za povprečne smrtnike. Cene so namreč vse dostopnejše. Še pomembneje pa je, da so tudi rezultati učinkoviti oziroma preprosto vrhunski.

Plastična kirurgija - korekcija nosu
Korekcija nosu je ena izmed najbolj priljubljenih storitev v plastični kirurgiji

Najbolj priljubljene storitve v plastični kirurgijo pa so zagotovo korekcija nosu, povečava prsi z vsadki, korekcija vek, glajenje gubic, hialuronska polnila, mezoterapija, odstranjevanje tetovaž in pilingi.

Rinoplastika ali korekcija nosu

Estetsko neskladje nosu lahko na izjemno učinkovit način odpravlja rinoplastika ali korekcija nosu. Ta je še posebej priljubljena storitev, ki jo ponuja plastična kirurgija. Poleg odprave estetskega neskladja nosu dobro poskrbi še za ustvarjanje harmoničnega videza celotnega obraza. Tovrstna operacija za pacienta lahko torej pomeni raven, lep, manjši ali pa bolj skladen nos.

Dejstvo je, da je nos na obrazu zagotovo najbolj opazna struktura. Še posebej pa to velja, če ni skladen z ostalimi obraznimi deli. Prav tako pa ima ta del telesa izjemno pomembno vlogo pri dihanju ter prečiščevanju zraka. Z nepravilno anatomsko obliko je to zagotovo precej oteženo. Sicer pa se operacija nosu praviloma izvaja v splošni anesteziji, traja nekje od ene do dveh ur. Plastična kirurgija pri tem storitvi lahko izvaja dve različni metodi. To sta odprta in zaprta. Med seboj se najbolj razlikujeta v načinu rezov.

Glajenje gubic s pomočjo botoksa

Sodobna plastična kirurgija je poznana po še eni izjemno priljubljeni storitvi. To je glajenje gubic. Z uporabo botoksa se omili ter zgladi izrazne gubice med obrvmi, na čelu, ob očesnih kotičkih, zgornji ustnici ter na vratu.

In kaj je pravzaprav botoks? Plastični kirurgi jo smatrajo kot naravno prečiščeno beljakovino, s pomočjo katere se lahko doseže sprostitev obraza. Prekine namreč povezavo med mimično mišico in živčevjem. To povzroča začasno paralizo mišic, v katere botoks injiciramo. Odlična novica je ta, da je takšen poseg izjemno hiter pa tudi izjemno učinkovit. Rezultat so manj izrazite ter globoke gube, ne nazadnje tudi spočit in svež videz. Sicer pa se botoks lahko v zelo majhnih količinah injicira tudi v izbrane mišice na obrazu. Botoks deluje samo nanje. Posledično se obrazna mimika pacienta ne more spremeniti.

Članki iz iste kategorije: