Kolagen v prahu – kako ga jemati in kakšne rezultate nam lahko zagotavlja

Dejstvo je, da je kolagen najbolj zastopana beljakovina v našem telesu. Uvršča se med strukturne proteine s funkcijo dajanja opore ter oblike. V človeškem telesu je kar 28 različnih vrst kolagena, ki predstavlja skoraj tretjino vseh beljakovin. Velja za ključni gradnik kože, mišic, sklepnega hrustanca ter vseh vezivnih tkiv.

Človeško telo kolagen sicer proizvaja samo, kljub temu pa njegov proces nastajanja po 20. letu starosti prične padati oziroma se upočasni. To se lahko najprej vidi na naši koži, saj postaja vse bolj suha pa tudi upadla. Pojavljati se pričnejo prve gube, naši nohti postajajo vse bolj krhki lomljivi, lasje se tanjšajo. Ne nazadnje se upad kolagena v našem telesu pokaže tudi v oteženem gibanju. Zaradi vsega omenjenega je zelo zaželeno, da ga pričnemo jemati v obliki prehranskega dopolnila. Odlična izbira je na primer kolagen v prahu.

Z uživanjem kolagena v prahu telesu zagotovimo vir gradnikov

Kakovostno izbran kolagen v prahu vsebuje vse potrebne aminokisline za sintezo. Nalaga se tam, kjer ga naše telo najbolj potrebuje. Ob rednem in doslednem uživanju pa lahko rezultate opazimo dokaj hitro.

Izberite kvalitetne izdelke s kolagenom

Sicer pa se v telesu najbolje absorbira hidrolizirani kolagen. Ključna razlika med različnimi oblikami oziroma vrstami pa je velikost molekul. Ta namreč določa kje v našem telesu se bo hidrolizirani kolagen naložil.

Kolagen v prahu za močne nohte ter lase

Če vaši nohti in lasje z leti postajajo vse bolj šibki oziroma krhki, je čas, da se odločite za jemanje kolagena. Na trgu vam je na voljo na primer tisti v prahu za močne nohte in lase. Z jemanjem kakovostne vrste se bo že v relativno kratkem času izboljšala struktura pa tudi videz vaših las. Prav tako se učinkovito poveča tudi debelina lasu. Izboljša se tudi trdnost nohtov.

Kolagen za zdrave in močne lase in nohte

Pomembno pa je, da kolagen v prahu kupujete samo v specializiranih prodajalnah s prehranskimi dopolnili, ki so vam na voljo tudi na spletu. Tovrstno dopolnilo lahko jemljete na različne načine, in sicer po vnaprej odmerjeni natančni količini, ki je navedena tudi na embalaži. Prah lahko vmešate v vodo ali kakšen napitek. Odlično se kombinira tudi z jogurti in smutiji.

Članki iz iste kategorije: