Kokosovo olje

Kokosovo olje lahko ima v našem življenju zelo pomembno in pozitivno vlogo, saj nam pomaga na vseh možnih področjih. Uporabljamo ga lahko za nego kože in las ali pa se z njim le dobro sprostimo ob dobri masaži.Kokosovo olje
Njegovi zdravilni učinki zelo dobro delujejo na naši koži, saj ima zelo veliko vitaminov. Veliko mamic ga uporablja tudi za nego dojenčkov, saj ga lahko nanesete na kožo in prav tako na lase. Zelo radi ga uporabljajo tudi športniki, saj menijo, da dobro vpliva na njihovo vzdržljivost, ker vsebuje vse te vitamine in minerale, ki jih športniki potrebujejo.

Kuhanje s kokosovim oljem je odlično

kokosovo olje naravno

Res je, da se kokosovo olje lahko uporablja tudi za gospodinjske namene. Nekateri kuharji ga uporabljajo za kuhanje, peko in ponekod tudi za cvrtje, saj je izredno zdravilen. Poznan je po tem, da ima izredno visoko vrelišče in se med kuhanjem in peko ne prižge. Najboljše zdravilo je za tiste, ki imajo povišan holesterol in težave z imunskim sistemom. Zelo veliko ljudi vsakodnevno uporablja kokosovo olje in so z njim tudi nad vse zadovoljni. Praktično vam lahko služi v vse namene, saj lahko z njim kuhate, ob njem se boste počutili bolje in boste bolj zdravi, lahko pa vam tudi pomaga, da bosta vaša koža in vaši lasje bolj zdravi in boljšega videza.

Kakšne pozitivne učinke daje kokosovo olje?

Kokosovo olje je poznano kot izredno zdravilno živilo, ki vam lahko pomaga na vseh področjih. Tako pri hrani, negi in zdravju vam nudi le pozitivne učinke. Njegova glavna sestavina je lavrinska kisilna, ki poleg drugih nasičenih in nenasičenih kislin deluje:
– Protivnetno,
– Protibakterijski,
– Protivirusno,
– Protiglivočno
Poznan je tudi po tem, da odlično uravnava prebavo in vam omogoča, da z njo ne boste imeli več težav.
Kokosovo olje vsebuje pa tudi izredno veliko vitaminov in mineralov, kot so:
– B1, B2, B3, B6
– Vitamina C in E
– Kalcij
– Kalij
– Natrij
– Folno kislino
– Železo
– Cink
– Fosfor
– Magnezij
Vsi ti vitamini in minerali so zelo pomembni za vaše zdravje in naše življenje. Kokosovo olje je odlično živilo, da izboljšate svoje zdravje, nego kože in ga pričnete uporabljati tudi kot dobro kuhinjsko živilo, ki vam bo pomagalo pri peki in kuhanju.

https://www.youtube.com/watch?v=vUzSNS7xnWg

V isti kategoriji:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.