Težave na čustvenem ali vedenjskem področju

Psihoterapevtska pomoč je lahko nadvse pomemben vidik zdravljenja različnih vrst težav na čustvenem in vedenjskem področju. K psihoterapevtu se zatečejo številni ljudje, ki želijo odpraviti vzroke svojih težav in vzorce, ki jih ponavljajo vse življenje.

Največkrat se k psihoterapevtu zatečejo ženske, precej pogosteje kot moški. Običajno so to ženske s kakšno zgodovino družinskega nasilja, ženske, ki zaključujejo neko obdobje v svojem življenju in se ne morejo razbremeniti preteklosti, pa tudi ljudje z različnimi težavami na čustvenem področju (razpadle zveze, neuspešna partnerstva in podobno).

V zadnjih letih se opaža porast psihoterapije za pare. Tudi sodelavka in njen mož sta se obrnila po pomoč k psihoterapevtu, in sicer sta ga našla na spletu, ko sta iskala psihoterapija Ljubljana.

Želja do sprememb v partnerstvu in izboljšanje odnosa

Psihoterapija Ljubljana je bil pojem, ki sta ga iskala, za pomoč pri partnerskih težavah. Partnerska terapija je zelo individualizirana. Psihoterapija je pa neposredno povezana tudi s svetovanjem. V bistvu gre eno z drugim v koraku, potrebno pa je sodelovanje obeh partnerjev. Ne le sodelovanje, ampak pomembna je predvsem želja do sprememb in izboljšanja odnosa. Ker sta bila oba polno zaposlena z zelo malo prostega časa, je bilo nujno, da psihoterapija poteka v bližini njunega doma in služb. Zato je bila psihoterapija Ljubljana prava izbira.

Učinkovita rešitev za situacije, ki so preveč stresne je psihoterapija

Pri psihoterapiji je izjemno pomembno, da oba partnerja čutita, da gre za zaupen in varen prostor. Na terapijah se partnerja dobivata tako skupaj kot vsak posamezno s psihoterapevtom. Cilj pa je večinoma rešitev razmerja in večje zadovoljstvo v odnosu.

Tudi za otroke in mladostnike

Iskalni zadetek psihoterapija Ljubljana (mojpsihoterapevt.si) pa jima ni ponudil je partnerske psihoterapije, ampak tudi psihoterapijo za otroke in mladostnike. Pri psihoterapiji za otroke delo poteka preko igre. Skozi igro se otrok lažje izraža in terapevt prepozna, kaj otroka ovira in muči v vsakdanjih situacijah, ki jih odigra.

YouTube video

Pri mladostnikih pa gre za posebno obdobje v življenju, kjer se dogajajo velike telesne in duševne spremembe, zato se psihoterapija pri mladostnikih osredotoča predvsem na odraščanje in lažje premagovanje vsakdanjih izzivov mladostnikov. Najprej pa je potrebno prepoznati težave, si jih priznati in nato poiskati primerno ter usposobljeno pomoč.

Pri terapiji boste naleteli na Različne faze psihoterapevtskega procesa. Preberite članek na povezavi, da boste izvedeli več.

Članki iz iste kategorije: