Zakaj je masaža koristna?

Vsak, ki si je v svojem življenju že privoščil kakšno masažo, se dobro zaveda, kako zelo sproščujoče je lahko takšno razvajanje. A masažna terapija lahko ponudi še veliko več, zato vam v nadaljevanju članka razkrivamo 6 razlogov, zakaj si morate že danes rezervirati svoj termin pri izkušenem maserju ali maserki. Več o tem, kaj ponujajo masaže za nego telesa, si lahko preberete na označeni povezavi.

1. Masaža odpravlja posledice dolgotrajnega sedenja. Sodite tudi sami med tiste, ki večji del dneva presedijo za računalnikom, na športno aktivnost pa se spomnijo le sem in tja? Potem se morda borite tudi z bolečinami v vratu in ramenih, ki so lahko prav posledica pomanjkanja gibanja ter prisilne drže. Za vas imamo dobro novico: masaža lahko še kako odlično odpravi bolečine, ki so posledice dolgotrajnega sedenja. Privoščite si jo čim prej!

2. Masaža lajša mišične bolečine. Ste pretiravali pri telesni aktivnosti in trpite zaradi bolečih mišic? Potem se morate še danes naročiti pri svojemu maserju. Masaža namreč izboljša prekrvavitev v telesu in tako lajša tudi mišične bolečine.

3. Masaža lajša težave, povezane s tesnobo in depresijo. Varen, prijateljski in profesionalen človeški dotik je izredno sproščujoč in terapevtski. Z raziskavami so ugotovili, da so bile ženske, obolele za rakom na prsih, po rednih masažah veliko manj depresivne in jezne. Masaža je obenem zelo pomembna tudi pri odpravljanju posledic stresa.

4. Masaža pripomore k boljšemu spancu. Masaža namreč sprošča, zato je primerna tako za odrasle kot tudi za otroke, ki imajo težave s spanjem in ne dobijo dovolj nočnega počitka. Če ste tudi vi med tistimi, ki vsako noč zaman čakajo na dobrodejni spanec, si zvečer privoščite masažo. Presenečeni boste nad rezultati!

5. Masaža krepi imunski sistem. Že leta 2010 so objavili raziskavo, s katero so ugotovili, da masaža povečuje število belih krvnih celic, ki igrajo pomembno vlogo pri obrambi telesa pred napadi virusov bakterij in podobno. Masaža izboljša imunsko odpornost tudi pri ljudeh, ki so oboleli za aidsom.

6. Masaža lajša glavobole. Ko vas bo naslednjič z vso silo napadel glavobol, si poskušajte čim prej pridobiti termin za masažo. Masaža namreč učinkovito blaži posledice tenzijskega glavobola. Po masaži se boste počutili kot prerojeni!

Masaža ugodno vpliva na prekrvavitev naše kože in je koristna tudi po tem, ko smo si napravili novo tetovažo. Brez skrbi si lahko privoščite masažo na kateremkoli delu telesa, tudi tam, kjer je bil ravno narejen vaš novi tattoo. Seveda za njegovo nego pride prav tudi krema za nego tetovaže, vendarle pa lahko veliko storite tudi sami po naravni poti.

Ali ste se znašli v taki situaciji, da potrebujete pomoč glede premagovanja notranje stiske, razrešitve osebne, partnerske ali družinske težave? Kontaktirajte podjetje Psihovital. Preberi več …

Folna kislina – pomembna vloga pri razvoju otroka. Ena najpomembnejših snovi med načrtovanjem nosečnosti in med samo nosečnostjo ter pozneje dojenjem je vitamin B9 (folna kislina in folati). Preberi več …

Članki iz iste kategorije: