Msm – mineral lepote

msm

Kljub temu, da se vsi zavzemamo za cenjenje notranje lepote, ne zgolj za cenjenje telesne lepote, je dejstvo, da je lepota vrednota, ki je lahko v življenju za marsikaj koristna. Seveda pa je veliko odvisno od tega, kaj imamo za lepo oziroma kakšnim idealom lepote sledimo. Je lepa ženska res tista z idealnimi manekenskimi merami? 

Ali je lepa ženska tista, katere telo priča o njenem zdravju? Strokovnjaki vse bolj prikimavajo drugemu odgovoru, s katerim se zagotovo strinjamo tudi sami. Že več raziskav je namreč pokazalo, da imamo občutek za telesno lepoto »gensko prirojen«

mineral msm

Za lepe imamo ljudi s skladnim telesom brez odstopanj, saj to priča o dobrem genetskem materialu, medtem ko slabšo proporci in telesne asimetrije govorijo o tem, da ima oseba morda kakšno bolezen ali genetsko slabši material. Kdo je lep, torej ne odločamo povsem po svoji volji!

In kdo so lepi ljudje? Kot rečeno imajo skladno telo, ki je vitko, ne pa suho. Pri ženskah so pomembni široki boki, ki pričajo o njeni zmožnosti materinstva. Če gremo še bolj v podrobnosti, pa na dojemanje nekoga kot lepega vplivajo še: zdravje njegovih zob, zdravje las, videz kože in nohtov.

Zakaj je msm priljubljen prehranski dodatek predvsem med ženskami?

Ženske se že tradicionalno bolj ukvarjajo z lepoto kot moški, čeprav je treba tudi tem pritrditi, da so vse bolj urejeni in vse bolje skrbijo za svoj videz. Biti lepa je od nekdaj pomenilo biti privlačna moškim in imeti s tem možnost za ustvarjanje družine in dobro življenje.

YouTube video

Skrb za lepoto torej pomeni veliko, in ženske morajo skrbeti za svojo kožo, nohte in lase. Tega se lahko lotijo z najrazličnejšimi kozmetičnimi preparati – a vsi vemo, da prihaja lepota od znotraj navzven, torej je še bolje uživati prehranski dodatek, ki lahko poskrbi zanjo. Ta dodatek je msm, ki mu povsem enostavno pravimo tudi mineral lepote, sicer pa msm predstavlja okrajšavo za poimenovanje same kemijske spojine v angleščini (methyl sulphonyl methane). Zakaj je tako učinkovit? Ker sodeluje pri tvorbi vseh telesnih tkiv, predvsem pa vpliva na elastin in kolagen za kožo – torej prav na tisto, kar je nujno za lepo kožo brez gub, za lepe nohte in lase.

Kdaj poseči po msm?

Msm lahko uživate kot prehranski dodatek preventivno, zagotovo pa je nujno, da ga pričnete uživati, če se pri vas pojavijo težave z nohti in lasmi. Kadar opazite, da vam lasje bolj izpadajo oziroma so krhki in lomljivi, ali pa se vam cepijo in lomijo nohti, lahko z msm poskrbite, da se stanje izboljša. Sicer pa mineral lepote pomaga tudi za druge stvari – vpliva na regeneracijo mišic in na zdravje hrustancev, zaradi česar ga uživajo ljudje s težavami s sklepi, prav tako pa menda zvišuje nivo energije.

Članki iz iste kategorije: