Pedikura pred poletjem

pedikura maribor

Lepa in urejena stopala so v poletnih mesecih, ko vsi radi nosimo lahko in odprto obutev, še kako pomembna. Tako za ženske kot za moške. Urediti je potrebno nohte, prav tako pa poskrbeti za odstranjevanje trde kože na petah, ki sicer lahko postane trdovratna, razpokana in boleča. 

Pedikura in topli dnevi

Marsikdo meni, da poleti ne bi smelo biti težav s stopali, saj smo nenazadnje veliko v odprtih čevljih, na primer japonkah, torej se stopala ves čas zračijo. Žal pa je ravno obratno.

Poleti se stopala res zračijo, vendar kombinacija toplote in vlage zanje nikakor ni dobra – glivična obolenja se pojavijo še hitreje, še posebej pa se lahko z glivicami okužimo na kopališčih in plažah. Tudi s trdo kožo na petah je tako, da se poleti pojavlja pogosteje. Pete so namreč izpostavljene, medtem ko se pozimi zaradi uporabe nogavic in zaprtih čevljev ves čas vlažijo.

Pedikura Maribor

O tem, kako pogosto se priporoča pedikura oziroma kako najbolje skrbeti za svoja stopala, smo povprašali v kozmetičnem salonu Beaute na Prešernovi v Mariboru. Povedali so nam, da pri ljudeh, ki nimajo težav, gotovo velja za nego stopal poskrbeti pred poletjem, ko se priporoča tako piling kot odstranjevanje trde kože in urejanje nohtov. Čez poletje je dobro, da se za pedikuro odločimo večkrat. Sicer pa je pomembno predvsem to, da stopala negujemo. Tako kot se po umivanju rok navadimo, da jih namažemo z zaščitnim losjonom, bi se morali navaditi, da po vsakem umivanju stopal, nanesemo kremo tudi na njih – tako je težav veliko manj.

YouTube video

Večkrat morajo na pedikuro seveda tisti, ki imajo težave s stopali. Pri njih je potrebna redna nega na primer zaradi glivičnih obolenj ali vraščenih nohtov, še posebej pogoste pa so težave pri starejših in sladkornih bolnikih.
V salonu Beaute pravijo, da njihova pedikura Maribor dviguje v sam vrh v Sloveniji kar se tiče profesionalne kozmetične in zdravstvene nege, saj uporabljajo najboljša kozmetična sredstva in pri resnejših težavah sodelujejo tudi z zdravniki. Nemalokrat se namreč izkaže, da kozmetična nega ne bo zadostovala, temveč bo potrebna tudi medicinska obravnava. In prav zato, ker skrbijo za takšno vrsto strokovnega sodelovanja, se k njim stranke vedno znova vračajo.

Članki iz iste kategorije: