Pot do vašega sanjskega nasmeha

Imeti lepe, zdrave zobe in filmski nasmeh dandanes ni več misija nemogoče. Obstaja namreč kar nekaj učinkovitih pa tudi dovolj hitrih rešitev, ki vam jih ponuja estetsko zobozdravstvo. Na voljo so bele plombe, zobne luske, porcelanske prevleke, beljenje zob, neopazni zobni aparat, digitalno načrtovanje nasmeha in še številne druge storitve.

Keramične luske so narejene po meri. So tanke in v barvah zob, njihov poglavitni namen pa je pokriti sprednjo površino zob za njihovo izboljšanje. Izdelane so iz porcelana. Zanj pa je značilno, da učinkovito odraža lastnosti naravnih zob, prav tako je odlično odporen na madeže.

Dobrodošle zobne luske

In v katerih primerih se luske na zobeh še posebej dobro obnesejo. Takšen zobozdravstveni estetski poseg je še posebej dobrodošla izbira v primeru, če so vaši zobje obarvani, obrabljeni, poškodovani ali zlomljeni, nepravilno poravnani, neenakomerni ali nepravilno oblikovani ali če imate med zobmi razmik.

Imeti lepe, zdrave zobe in filmski nasmeh dandanes ni več misija nemogoče. Obstaja namreč kar nekaj učinkovitih pa tudi dovolj hitrih rešitev, ki vam jih ponuja estetsko zobozdravstvo.

Pot do vašega sanjskega nasmeha pa je v tem primeru tlakovana s tremi ključnimi sestavinami. To so diagnoza oziroma postavljanje plana terapije, priprava in centimentiranje. A še preden se zobne luske centimentirajo, jih bo zobozdravnik postavil na vaš zob in s tem preveril njihovo prileganje ter barvo.

Poglavitne prednosti lusk na zobeh

Luske na zobeh vam lahko nudijo številne prednosti. Najpomembnejše pa so zagotovo zagotavljanje naravnega videza zob, izjemno učinkovita odpornost proti različnim vrstam madežev, možnost spreminjanja barve ter oblike zob, minimalen poseg za pripravo površine, nudenje močne, visoko estetske rešitve.

Kakšna pa je življenjska doba tovrstne estetske rešitve za vaše zobe? Na življenjsko dobo zobnih lusk na sploh v največji meri vplivate kar sami, in sicer s svojimi vsakodnevnimi navadami. Manj je neprimernih navad, daljša je njihova doba. Vsekakor pri tem ne smete pozabiti niti na redne preglede pa tudi na dovolj učinkovito in primerno ustno higieno.

Keramične luske so narejene po meri. So tanke in v barvah zob, njihov poglavitni namen pa je pokriti sprednjo površino zob za njihovo izboljšanje. Izdelane so iz porcelana.

Cena zobnih lusk

Ceniki storitev v zobozdravstvenih ordinacijah so praviloma informativne narave. Za natančnejše informacije se je najbolje povezati kar z zaposlenimi. Lahko jim pišete na spletni naslov ali pa jih preprosto pokličete po telefonu.

Če vas na primer zanima cena za posamezno zobno lusko, prve informacije lahko poiščete na spletnih straneh podjetij, ki vam takšno storitev ponujajo. Na hitro pa lahko rečemo, da je cena za 1 zobno lusko okrog 350 evrov.

Preberite si še naslednji članek: Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Ustna kirurgija je vrsta operacije, ki se izvaja v ustih. To lahko vključuje različne vrste posegov, na primer odstranitev modrostnih zob ali vstavitev zobnih vsadkov. V nekaterih primerih je oralna kirurgija potrebna tudi za zdravljenje bolezni, kot sta motnja TMJ ali apneja med spanjem. Vrsta potrebnega postopka je odvisna od posameznega primera.

Zakaj je nevidni zobni aparat med najbolj priljubljenimi aparati že nekaj let

Ko izpostavljamo storitve estetskega zobozdravstva nikakor ne moremo mimo zobnih aparatov. Tudi ti lahko v veliki meri poskrbijo za lepši videz zob. Če v preteklosti ljudje niso imeli prav velike izbire glede aparatov za zobe, je dandanes povsem drugače. Zanimivo dejstvo je zagotovo tudi to, da so nekoč zobne aparate nosili predvsem otroci, dandanes pa aparat v ustih lahko vidimo tudi pri starejših osebah. Slednje nas prav nič ne čudi.

A med vsemi omenjenimi napravami za oblikovanje zob in seveda za lepši nasmeh, ima nevidni zobni aparat zadnjih nekaj let zagotovo največjo priljubljenost. Ponaša se namreč z nešteto prednostmi, ki jim druge vrste aparatov še zdaleč ne zmorejo biti dovolj kos.

Ko izpostavljamo storitve estetskega zobozdravstva nikakor ne moremo mimo zobnih aparatov. Tudi ti lahko v veliki meri poskrbijo za lepši videz zob.

Invisalign je moderen način ortodontskega zdravljenja

Nevidni zobni aparat najpogosteje najdemo pod imenom invisalign. V tem hipu je preverjeno eden od najbolj priljubljenih pa tudi modernih načinov ortodontskega zdravljenja. Takšen aparat je namreč skorajda povsem neviden, kar je ena od ključnih prednosti. Pacient torej namesto zvezdic nosi prozorne folije, ki pa so praktično nevidne. Čiščenje zob ter žvečenje hrane pa je povsem preprosto.

Na sploh velja, da so invisalign opornice povsem enako učinkovite kot klasični zobni aparati. Rešijo pa lahko številne ortodontske težave – od napačnega ugriza do neprimerne razporeditve zob. Zobje se s postopnim menjavanjem folij iz tedna v teden bolj prilagajajo obliki folije. Posledično pa že v relativno kratkem času pridejo na želeno mesto.

Udobno zdravljenje in precej manj obiskov ortodonta

Nevidni zobni aparat je za nošenje povsem udoben. Z njim se lahko na najučinkovitejši način izognete neprijetnostim, ki jih na primer prinaša ortodontsko zdravljenje s klasičnimi vrstami aparatov za zobe. Pri tem mislimo na primer na zbadanje žičke, odlepljenje zvezdic, odrgnine ter podobno.

YouTube video

Za menjavo invisalign folij ne potrebujete prisotnosti ortodonta. Posledično boste takšnega strokovnjaka videvali precej manj pogosto kot v primeru uporabe oziroma nošenja klasičnega zobnega aparat. Folije prejmete že vnaprej in jih na dogovorjene datume lahko torej menjate kar sami. Ortodonta pa boste morali obiskati le za kontrolni pregled. Ta se praviloma zgodi enkrat na dva meseca.

Članki iz iste kategorije: