Opornica za učinkovitejšo stabilizacijo gležnja

Nekateri medicinski pripomočki so še kako zelo dobrodošli, če se ukvarjate s katero od športnih aktivnosti. Pri tem imamo na primer v mislih tudi opornico za gleženj, ki je lahko odlična pomoč tekačem, če imajo med tekom bolečine v kolenu.

Na sploh je značilno, da vam lahko kakovostna opornica za gleženj ponudi izjemno čvrsto oporo in je primerna tako za stabilizacijo gležnja kot tudi za učinkovito lajšanje bolečin med aktivnostjo.

Opornice za gleženj so pripomočki, ki se nosijo okoli gležnja in zagotavljajo podporo in stabilnost sklepa.

Opornica gležnju nudi olajšanje in podporo mišicam

Opornica za gleženj je torej odlična pomoč, ki ponuja učinkovito olajšanje, prav tako je odlična podpora mišicam. Uporaba takšnega pripomočka je priporočljiva predvsem v primeru poškodbe gležnja, prav tako tudi v primeru oslabljenih vezi.

Opornica je navadno elastična in je namenjena tako moškim kot ženskam. Na voljo pa je v različnih velikostih, na primer v S, M in L velikosti.

Pralna in primerna za večkratno uporabo

Gleženjska opornica je pralna in kot takšna primerna za večkratno uporabo. Pomembno pa je, da se uporabniku tesno prilega, če želi seveda doseči čvrsto oporo in stabilizacijo. Ker je takšen pripomoček praviloma narejen iz raztegljive tkanine, se priporoča, da se izbere opornico, ki ima manjši obseg kot je obseg samega gležnja.

Najpogosteje po njej posežejo tekači, ki jih neredko pestijo bolečine v kolenu. S pomočjo takšnega pripomočka se tovrstnih težav lahko znebijo ali celo izognejo z le malo truda in znanja. Pri tovrstni težavi jim lahko dobro pomagajo še nekateri drugi medicinski pripomočki, kot so na primer kolenski trak, grelna stegenjska manšeta. Tovrstne opornice so izdelane iz neoprena in imajo zato termične lastnosti.

Na trgu je na voljo veliko različnih vrst opornic za gleženj, vsem pa je skupen cilj zaščititi gleženj pred nadaljnjimi poškodbami.

Termične lastnosti različnih opornic za koleno ali gleženj

Opornice za gleženj ali pa koleno naj bi torej praviloma vključevale termične lastnosti. To pomeni, da lahko naše mišice grejejo, aktivirajo, stimulirajo in pospešijo regeneracijo. Skrbijo za učinkovito povečevanje cirkulacije krvi, prav tako pa ponujajo enakomerno kompresijo ter dodatno pomoč. Koleno lahko dovolj dobro stabilizirajo pri vseh vsakodnevnih aktivnostih, kot seveda tudi pri samem športu.

Za svetovanje se vedno lahko obrnete na ponudnike tovrstnih pripomočkov, ki so za vas dosegljivi tudi preko telefonskega pogovora ali pa spletne pošte.

Še drugi pogosto uporabljeni medicinski pripomočki

Medicinski pripomočki na splošno označujejo vse tiste vrste izdelkov, ki se uporabljajo za preprečevanje, diagnosticiranje, spremljanje, lajšanje ali pa zdravljenje bolezni, okvar, invalidnosti, fizioloških procesov, ne nazadnje tudi anatomskih funkcij. Lahko rečemo, da gre za posebno vrsto instrumentov, aparatov, sredstev pa tudi materialov, kot so bergle, rolatorji, mehanične aparature, obliži, kirurški instrumenti, diagnostični testi.

Na seznamu najpogosteje uporabljenih tovrstnih pripomočkov pa bi daleč na vrhu zagotovo našli tudi bergle. Te so na voljo v vsaki specializirani prodajalni z medicinskimi pripomočki.

Medicinski pripomočki, kot so opornice za koleno, lahko pomagajo lajšati bolečine in izboljšati gibljivost oseb s poškodbami kolena.

Za poškodbo stopala ali noge

Bergle, tako kot hodulje, se uporabljajo ob poškodbi noge ali stopala. Koristne so predvsem tedaj, kadar nismo več zmožni stabilno hoditi oziroma ko okrevamo po kakšnem posegu ali po poškodbi. Ker je na voljo veliko različnih modelov bergel, izbira ni tako preprosta, kot je morda videti na prvi pogled.

Zagotovo pa nam najboljše medicinske pripomočke pomagajo izbrati strokovnjaki – zdravniki ali pa fizioterapevti. Ti nam lahko ponudijo na primer standardne ali pa podpazdušne bergle, ki ponujajo veliko mero podpore, s tem pa močno olajšajo naše gibanje. Kljub temu pa se je potrebno zavedati, da so tovrstni medicinski pripomočki ustrezni le za posameznike z dobro kondicijo in dovolj moči v zgornjem delu telesa.

Standard medicinskega pripomočka

Za vsak medicinski pripomoček je značilno tudi to, da ima svoj standard. Z njim pa je določena cena, material in ne nazadnje tudi doba trajanja. Na trgu je na voljo izjemno veliko število tovrstnih produktov. Izbirati pa je seveda potrebno samo med tistimi, ki so dobro preverjeni.

Najpametneje je medicinske pripomočke kupovati v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo. Pri nas jih je kar nekaj, ponudba je ponekod dosegljiva tudi na spletu. Izbirate lahko med pripomočki za zdravljenje, rehabilitacijo, fizioterapijo. V takšnih trgovinah je navadno na voljo tudi terapevtska oprema in ne nazadnje še športna. Pri izbiri hodulj, trakov, rolatorjev ter drugih izdelkov, ki lahko odlično poskrbijo za izboljšanje kakovosti življenja, pa vam z veseljem vedno pomaga strokovno in izkušeno prodajno osebje.

YouTube video

Ponudniki tovrstne opreme oziroma pripomočkov pa si ves čas prizadevajo, da bi izdelke lahko kupili po čim bolj dostopnih cenah, še posebej tisti, ki svoje produkte ponujajo v spletni prodajalni.

Članki iz iste kategorije: