Oralna kirurgija vključuje različne vrste posegov na zobeh

Oralna kirurgija je veja v zobozdravstvu, ki vključuje različne posege na zobeh. Pri izbiri kirurga za zobe je ključnega pomena tudi to, da je pacient posebej pozoren na njegove izkušnje. Še posebej je to pomembno, ko gre za nekoliko bolj kompleksen poseg. V tem primeru je namreč kakovostna storitev izjemnega pomena – tako za funkcionalnost kot tudi za estetski videz zob.

Navadno se oralna kirurgija izvaja pod lokalno anestezijo, posledično so posegi neboleči, ne glede na to, ali gre za odstranjevanje modrostnih zob, nameščanje implantatov ali česa drugega.

Če imate načrtovan poseg v ustni votlini, je pomembno, da upoštevate navodila kirurga za pripravo na poseg. Tako boste zagotovili, da bo postopek potekal nemoteno in da se bo rana po njem pravilno zacelila.

Kompleksnejši kirurški poseg na zobeh

Zobna kirurgija vključuje manj pa tudi bolj zahtevne posege. Med slednjimi je na primer apikotomija. To je vrsta posega, kjer zobni kirurg odstrani del korenine, ki je najbolj oddaljen od korenine zobu. Tovrstni postopek je dobrodošel predvsem tedaj, ko gre za hujša vnetja. Na takšen način se namreč odreže vnetje in se ga s tem tudi pozdravi.

Kirurgija v zobozdravstvu pa je namenjena tudi učinkoviti dograditvi kosti. Takšen poseg je nujno potreben, če se pacient odloči za zobne implantate ter nima dovolj zdrave kosti. Slednja je namreč ključna za dovolj uspešno vsaditev vsadkov pa tudi za njihov estetski videz.

Za hujše oblike paradontoze

Prav tako je zobni kirurg dobrodošel v primeru hujših oblik parodontoze. Takšna bolezen namreč povzroča večje odmike dlesni zob. Strokovnjak se v tem primeru lahko odloči za prekrivanje odmikajoče se dlesni in omogoči lepši estetski videz samega zobovja.

Parodontoza namreč povzroča, da se dlesen prične precej opazno odmikati od zoba. Vzrok najpogosteje tiči v nepravilnem položaju zob, prav tako v neprimernem ščetkanju ali v nepravilnem ugrizu.

Obstajajo številni razlogi, zaradi katerih lahko potrebujete kirurški poseg v ustni votlini. Morda imate modrostni zob, ki povzroča bolečine, ali pa vam je treba odstraniti mandlje.

Odstranjevanje zob s pomočjo oralne kirurgije

Zagotovo eden od najbolj zaželenih postopkov zobne kirurgije pa je odstranitev zob. S tem se skorajda sooči prav vsak pacient, ki mu modrostni zobje povzročajo kakršne koli težave ali pa so morda ostali zobje nezdravi oziroma bolni ter jih z drugimi metodami ni več mogoče pozdraviti.

Za manjši poseg v oralni kirurgiji pa na primer velja podaljšanje klinične krone. S tem posegom zobni kirurg odstrani del obzobnega tkiva ter tako pripravi zob in naredi dovolj velik prostor za izdelavo zobne prevleke.

Trajna in najboljša rešitev za manjkajoče zobe

Na področje oralne kirurgije sodijo tudi implantati oziroma zobni vsadki ter njihova vsaditev. Tovrstni pripomočki predstavljajo trajno in zagotovo tudi najboljšo rešitev za manjkajoče zobe. Še najbolj so podobni naravnim zobem, ker se tudi obnašajo tako. Vrnejo vam vse oralne funkcije, kar je še ena od večjih prednosti. Z njihovo vgradnjo se vam tako povrne nasmeh pa tudi samozaupanje, kakovost življenja pa je še toliko višja.

Zobni vsadki so v praksi titanovi vijaki, ki se jih torej vgradi v čeljustne kosti. Nadomeščajo izgubljene naravne zobe in so odlična rešitev pa tudi izdelek najbolj moderne dentalne tehnologije za vse osebe, ki nimajo enega ali več zob. Ob vsem tem pa nas zagotovo zanima tudi cena za zobne implantate.

Zobni vsadki so priljubljen in učinkovit način nadomeščanja manjkajočih zob. Oblikovani so tako, da zagotavljajo dolgotrajno rešitev za zamenjavo zob, k so videti enako kot vaši naravni zobje.

Več vrst zobnih vsadkov

Na trgu je moč najti kar nekaj različnih vrst implantatov, zato se tudi cene za zobne vsadke med seboj lahko precej razlikujejo. Med pestro ponudbo tovrstnih pripomočkov za zobe lahko najdete na primer Implantat Direct, BEGO implantate. Obe omenjeni vrsti veljata za izjemno učinkoviti in zato je cena nekoliko višja. Omogočata kar 99,9 % varnost in uspešnost same vgradnje.

Ker sta obe vrsti omenjenih vsadkov biokompatibilni, omogočata hiter proces vgradnje, ki je preprost in prijazen za prav vsakega pacienta.

Kaj vse vključuje cena zobnega implantata

Cena implantata je v resnici cena celotnega zoba, kar pomeni ceno za kirurško vgradnjo, ceno za abutment, ceno za krono na implantatu. V povprečju se giblje okoli 1000 evrov. Vsekakor pa je strošek za vsaditev implantatov v veliki meri odvisen od samega ponudnika in, kot smo že omenili, od kakovosti izdelka.

YouTube video

Ob tem naj omenimo še idealne kandidate za vgradnjo tovrstnih pripomočkov za zobe. To so torej vse osebe, ki nimajo enega ali več zob. To pomeni, da se zanje lahko odločijo tudi povsem brezzobe osebe. Prav tako so vsadki za zobe odlična rešitev za vse tiste, ki imajo določene vrste težav pri prehranjevanju, nejasno izgovarjajo besede, neprenehoma skrivajo nasmeh zaradi manjkajočih zob. Ponudnika za zobne vsadke in njihovo vgradnjo lahko najdete tudi na spletu, kjer je na voljo tudi cena za tovrstni oralni poseg.

Članki iz iste kategorije: