Povečajmo možnost nosečnosti

Najboljši čas za spolne odnose

Ko imamo boljšo predstavo o ženskih menstrualnih ciklih, si lažje izberemo najboljši čas za spolne odnose. Dejstvo je, da so spolni odnosi po ovulaciji morda že prepozni. Najbolj plodni dnevi so 5 dni pred ovulacijo. Temu je tako, saj kot prej omenjeno, lahko sperma preživi v reproduktivnem traku do 7 dni. Da še povečamo možnost nosečnosti, pa je priporočeno, da seksamo vsake 1-2 dni pred 5 dnevnim začetkom ovulacije.

Ne smemo pozabiti, da jajčece lahko živi le od 12-24 ur. Tako so redni spolni odnosi najboljši način, da zagotovimo oploditev s spermo. 

Dodatni napotki za uspešno nosečnost

Lahko se zgodi, da nas skrbi, da redni spolni odnosi pred ovulacijo lahko iztrošijo zaloge sperme moškega. To je tudi razlog, da strokovnjaki priporočajo seks 1-2 dni pred 5 dnevnim rokom ovulacije. Zdrava moška moda lahko hitro ustvarijo novo spermo, zato to načeloma ni težava.

Če ne moremo zanositi, pa je obisk pri zdravniku vedno dobra ideja. Ženske nad 35 letom imajo lahko razne težave z nosečnostjo, ki zahtevajo zdravniško oskrbo. Za mlajše ženske pa je zdravstveni pregled tudi priporočen, saj nam lahko razkrije težave, ki preprečujejo nosečnost.

YouTube video

Za večjo možnost zanositve pa je tudi priporočeno redno gibanje ter uživanje zdrave prehrane. Izogibanje sladkorju, stresu in drugim škodljivim vplivom tudi poveča možnost zanositve med plodnimi dnevi.

Preberite si še naslednji članek: Medicinski pripomočki naj bodo čim kakovostnejši

Med najpogostejše medicinske pripomočke, ki so izdani v lekarnah, spadajo različne opornice za hrbtenico in ude, pripomočki za gibanje, stojo in sedenje in sanitarni pripomočki.

Na spletni strani www.vitanoval.com lahko zasledimo ogromno koristnih nasvetov, kar se tiče moške in ženske plodnosti. Obenem pa na omenjeni strani lahko naročimo različne prehranske dodatke, ki nam bodo povečali možnost zanositve.

Članki iz iste kategorije: