Karitejevo in kakavovo maslo za čudovito kožo

Vse življenje sem imela težave s kožo, ki je zelo občutljiva in izjemno suha. Uporabljala sem najrazličnejše kreme in mazila, ki naj bi jo pomirile in nahranile, hkrati pa v njej zadržale vlago, a kljub večkratnemu svetovanju farmacevtke v naši lekarni nisem našla nečesa, kar bi mi zares pomagalo – le hudovala sem se nad tem, kako drage so kreme, ki jih prodajajo. 
Da bi našla rešitev, sem se sama lotila malo raziskovanja po spletu in ugotovila, da bi moji koži verjetno ustrezalo kar nekaj naravnih sestavin, ki so za kožo idealne že same po sebi, ne da bi jih mešali v drage kreme v majhnih lončkih in tubicah. Čebelji vosek, na primer. In oljčno olje. Poleg tega pa še cel kup drugih naravnih olj in maslo najrazličnejših rastlin.

Čebelji vosek sem dobila pri bližnjemu čebelarju, pri katerem sicer kupujem med. Z olčnim oljem tudi ni bilo težav, saj ga dobivam od sorodnikov na otoku Braču, ki ga pridelujejo tako naravno, da sploh ne teče, temveč je kar trd. Nato pa sem se odločila, da za pripravo lastne kreme za telo uporabim še karitejevo in kakavovo maslo, ki sta se mi zdela izjemno hranljiva.

Pobrskala sem po internetu in našla kar nekaj prodajaln, kjer se dobi tako karitejevo kot kakavovo maslo, vendar je nekaj časa trajalo, da sem ju našla v čisti obliki, namenjeni za pripravo kozmetike. Saj veste, če je kakavovo maslo namenjeno uporabi v kuhinji, je v majhnem lončku in ima veliko ceno. In če kupiš karitejevo maslo v trgovinici sredi nakupovalnega središča, kjer ga prodajajo v lični embalaži pod francosko blagovno znamko, tudi plačaš preveč. Nazadnje pa sem vendarle našla podjetje, ki se ukvarja s prodajo sestavin za kozmetiko in pri katerem lahko vse skupaj naročiš kar preko spleta. In ne le to, izbirala sem lahko celo med tem, ali želim navadno ali organsko pridelano kakavovo in karitejevo maslo!
kaj pa cene? Priznati moram, da navsezadnje kreme in maže v lekarni sploh niso tako drage, kajti tudi kakovostne kozmetične sestavine so drage. Je pa res, da si bom naredila »maslo za telo« iz samih kakovostnih sestavin, brez dodatkov, ki bi jih dodali v kupljeno kremo in tako znižali njeno vrednost. Torej sem prepričana, da sem z nakupom profitirala. Še bolj pomembno pa je, da sama vem, da bo v mazilu zgolj tisto, kar želim.

YouTube video

Tako, karitejevo in kakavovo maslo sem že včeraj dobila po pošti. Sedaj pa v kuhinjo, pripravit sklede in mešalnik, ter veselo mešanje obeh vrst masla in oljčnega olja. To bo krema za telo, ki bi si jo gotovo vsakdo želel.

YouTube video

Preberite si še poučen članek o tem kako Hyaluronska krema 4D HYALURON pomaga našemu telesu doseči optimalno raven vlažnosti s tem da vsrka vlago in jo zadrži v koži.

Članki iz iste kategorije: