Refleksna terapija

Utrujene noge so za večino ljudi le stalnica vsakega z delom prenapolnjenega dneva. Vendar nam kronično utrujeno telo pove, kako se v resnici počutimo. Prekomerna utrujenost dolgoročno skoraj zagotovo vodi v bolezen, zato je potrebno ukrepati, preden je prepozno. Pomembno je vedeti, da se preutrujenost izraža na notranjih organih, ne samo navzven.

Refleksna terapija je metoda, ki proučuje stanje celotnega telesa na delu telesa. Ponavadi so to okončine, lahko pa tudi obraz ali ušesa. Izvajajo jo refleksoterapevti, ki s pritiskom na določene točke sprožijo procese samozdravljenja v preutrujenih ali bolnih organih. Pritiski so lahko prijetni ali pa boleči, odvisno od prizadetosti notranjega organa, s katerim so točke povezane.

Metoda je primerna za pomoč pri številnih težavah, poleg tega pa deluje tudi kot preventiva. Celotnemu telesu povrne ravnovesje, mu pomaga, da se znebi napetosti in ga stimulira k boljšemu zdravju.

Poznamo sprostitveno, terapevtsko in refleksno terapijo za samopomoč. Sprostitvena terapija se uporablja po celem svetu. Izboljšuje počutje, odpravlja posledice stresa ter vzpostavi občutek blagostanja. Zvišuje nivo energije, stimulira živčni in limfni sistem. Terapevtska refleksna terapija pomaga bolnim ljudem pri številnih težavah, za optimalno delovanje pa jo je dobro kombinirati z zdravim načinom življenja (zdrava prehrana, gibanje na svežem zraku). Možno je vplivati na krvni obtok, lajšati bolečino in napetost v mišicah, težave s prebavo in praktično ugodno vplivati na vse organske sisteme. Terapija se lahko uporablja v kombinaciji s klasično medicino, pred začetkom pa je dobro opraviti posvet z osebnim zdravnikom.

YouTube video

Refleksna terapija za samopomoč je primerna za ljudi, ki si želijo naučiti tehnike za izvajanje doma. S tem znanjem se lahko zmanjša količina zaužitih zdravil, pri vztrajnosit in doslednosti se lahko doseže tudi zelo dobre rezultate. Prednosti terapije za samopomoč je, da si lahko pomagamo kadarkoli in kjerkoli. Obstaja veliko knjig iz katerih je mogoče samostojno učenje točk, na katere je možno delovati in kako se terapija pravilno izvaja. Prav tako je možno obiskati tečaj za učenje refleksne terapije na veliko različnih mestih po vsej Sloveniji. Obstajajo vikend tečaji ali enkratni tečaje, ki trajajo nekaj ur. Za osebe, ki jih tovrstne metode zanimajo bolj podrobno ali morda poklicno, pa je možnost opravljanja tečaja za pridobitev naziva refleksoterapevt.

Članki iz iste kategorije: