Bio kozmetika – učinkovita nekoč, učinkovita danes

Ženske so si od nekdaj želele biti lepe in poželjive, a gotovo drži, da ni bila obsedenost z lepoto nikoli tako velika kot v zadnjih desetletjih, ko so se razmahnili najprej tiskani, nato TV in nazadnje elektronski mediji. Ženske prejemajo iz njih že od malih nog informacije o tem, kaj pomeni biti lep. In ne le o tem, kakšni so lepotni ideali. Mediji jih vzgajajo v prepričanju, da brez lepote ne moreš biti uspešen. 

Kljub temu, da mediji silijo v umetno sproduciran svet, ki tudi na področju lepote večinoma nima več veliko stika z realnostjo, pa se hkrati pojavlja tudi druga struja žensk. Tistih ozaveščenih in prebujenih, ki se vračajo k naravi.

To seveda ne pomeni, da zavračajo lepoto, vendar imajo do nje veliko bolj zdrav pristop. Lepo telo je telo, ki je negovano, a hkrati zdravo. In v ta namen ni treba slediti farmacevtski industriji ter kozmetičnim gigantom. Uporabijo se lahko naravna sredstva, kakršna so uporabljali že nekoč.

Bio kozmetika, eko kozmetika oziroma organska kozmetika – ne glede na to, kako jo imenujemo, je njena prednost v tem, da dejansko uporablja naravne sestavine. In danes to dejansko ni težko, saj so nam te zaradi globalizacije trga z lahkoto na razpolago. Tako lahko brez težav kupimo karitejevo maslo, s katerim so svojo kožo skozi stoletja negovale ženske na eksotičnih otočjih. Lahko si privoščimo arganovo olje in z njim skrbimo za svojo kožo ter lase tako, kot so od nekdaj skrbele berberske ženske v Maroku. Lahko se odločimo za nego z medom kot nekoč Kleopatra.

YouTube video

Bio kozmetika nam pomaga, da za svoje telo skrbimo na naraven način in z naravnimi sredstvi, ki ne vsebujejo kemikalij. In seveda nam ni potrebno uporabljati različnih sestavin ločeno, temveč so združene v posamezne bio proizvode, ki nam omogočajo, da na svojo kožo nanesemo vsa tista hranila, ki jih potrebuje.

Kaj pa, če ne marate že pripravljenih izdelkov, pa četudi so izdelani v majhnih, »domačih« proizvodnih obratih? Potem je najbolje, da so odločite za nakup posameznih kozmetičnih sestavin kar sami. Brez težav so vam na voljo na spletu, doma pa lahko nato poskrbite za njihovo mešanje po recepturah, ki jih ravno tako ponuja splet, ali pa se domislite tudi povsem svojih.

Ker postaja bio kozmetika vse bolj priljubljena, pa skušajo to dejstvo seveda izkoristiti tudi veliki in tudi sami uvajajo linije bio oziroma organske kozmetike – nenazadnje to predstavlja tržno nišo, ki jo velja izkoristiti. Tako lahko v medijih vse pogosteje opažamo, da tudi ti skušajo na različne načine vplesti bio oziroma eko življenjski stil med sodobne smernice življenja. Vse več je medijskih zvezdnic, ki zagotavljajo, da živijo naravno in uporabljajo naravna kozmetična sredstva. In čeprav so plačane s strani velikih kozmetičnih korporacij, to pravzaprav ni slabo – res je, da še vedno vsiljujejo lepotne standarde, ki so pogosto povsem skregani z realnostjo ali zdravjem, a kljub temu gre za korak naprej, saj promovirajo tudi naraven življenjski slog: zdravo prehrano, gibanje in naravna sredstva za nego telesa. S tem pa se bodo počasi morali spremeniti tudi lepotni ideali.

Članki iz iste kategorije: