Kako pravilno namazati trepalnice za večji poudarek oči

Umetne trepalnice

Pri poudarjanju oči je pomembno, da ne pretiravamo z nanosom maskare. Rezultat pravilnega ličenja so goste in dolge trepalnice, ki nimajo grudic in se med seboj ne lepijo. Pri ličenju je pomembna izbira prave kozmetike, kot je na primer Catrice, ki naredi goste, daljše in privihane trepalnice. Poleg same kvalitetne maskare morate pri nanosu imeti tudi pravilno tehniko.

Pravilno poudarjanje trepalnic z maskaro 

Poleg uporabe kvalitetne maskare znamk, kot je Revolution, morate uporabljati tudi pravilno tehniko za nanos. Aplikator maskare morate držati čvrsto in naravnost. Med nanosom krtačko vlecite od korenin do konic.

Umetne trepalnice
Trepalnice poudarimo z maskaro

Pri tem proti koncu nanosa krtačko obrnite malo levo in malo desno. Tako boste povečali razmik med trepalnicami in jih bolj poudarili. Vedno nanašajte maskaro od korena do konice, saj se tako posamezne dlačice ne bodo sprijele skupaj.

Preprečite lepljenje trepalnic skupaj

V kolikor imate trepalnice, ki ne rastejo povsem naravnost, je dobro, da jih pred in po nanosu maskare razčešete. To pomeni, da ko je maskara na korenu, uporabite poseben glavniček, da nanesete maskaro povsem do konic. Goste dlačice lahko razčešete tudi tako, da aplikator po nanosu obrišete in s praznim razčešete dlačice. Veliko žensk shranjuje tudi stare aplikatorje, ki jih umijejo in uporabljajo za kasnejše česanje.

Uporaba umetnih trepalnic in naraven videz

Za podaljšanje lahko uporabite tudi umetne trepalnice znamke Catrice. Tudi z umetnimi lahko dosežete povsem naraven videz oči. Pomembno je, da pri izbiri preverite, da so gibljive in upogljive ter zelo goste.

Umetne trepalnice Catrice
Umetne trepalnice znamke Catrice

Poglejte tudi, kakšne barve so. Izbirate lahko med veliko različnimi odtenki in oblikami. Nekatere so bolj goste, druge so manj goste, a daljše. 

Hiter nanos umetnih trepalnic v nekaj korakih

Za pritrditev potrebujete umetne trepalnice, lepilo, pinceto in manjše škarje. Suhe umetne trepalnice najprej naslonite na dno veke, da vidite, kako dolge so in če se dobro prilegajo. Na rob umetnih trepalnic nanesite tanek sloj lepila, na konce pa malce več, da se kasneje ne odlepijo. Počakajte nekaj sekund, da se lepilo malce posuši, nato pa pričnite z nanosom na sredini očesa. Pozorni bodite samo, da se pustili dovolj dlačic na obeh straneh, da pokrijejo celotno veko. Nove umetne trepalnice prestavljajte, dokler se lepilo še ni posušilo. Ko se posuši, uporabite pinceto, da zlepite svoje in umetne trepalnice skupaj. Ko boste končali, vas umetne ne smejo motiti ali dražiti očesa. Izdelek po uporabi odstranite tako, da ga potegnete z oči in odstranite odvečno lepilo.

Izberite komplete Revolution za večkratno uporabo

Na spletu lahko kupite komplete za enkratno ali večkratno uporabo. Dobro je, da izberete komplete kot so od kozmetike Revolution, ki jih lahko namestite in odstranite do štirikrat. So tudi zelo prožne, lahkotne in enostavne za namestitev.

YouTube video
Video: Umetne trepalnice Revolution

Prilegajo se vsem dolžinam naravnih trepalnic, možno jih je skrajšati ali pa optično podaljšati z maskaro. Njihova prednost je tudi to, da so cenovno zelo ugodne in jih lahko uporabljamo dolgo časa.

Triki za lažjo namestitev umetnih trepalnic 

Pred uporabo jih malce raztegnite, tako, da jih primete na vsakem koncu in nežno razgibate v smeri gor in dol. Na ta način postanejo bolj voljne in prožne ter se lepše prilegajo veki. Vedno morate počakati nekaj sekund, da lepilo malce posuši, preden prislonite trepalnice na svoje. Veliko lepil je dandanes ob nanosu barvnih, torej bele ali malce modre barve. Čim se posuši pa postane prozorno. Dokler ni lepilo povsem suho, lahko umetne trepalnice premikate v vse smeri, da jih namestite na optimalen položaj. 

Optično povečanje trepalnic z maskaro in kleščami

Bolj dramatičen pogled boste dobili tako, da najprej svoje trepalnice s pomočjo klešč malce ukrivite, nato pa nanje nanesete maskaro. Počakajte nekaj minut, da se posušijo, nato pa pritrdite nanje umetne. Lahko tudi najprej namestite umetne in nato nanašate maskaro in druga ličila. Odločitev o zaporedju naj bo povsem vaša. Dobro pa je, da testirate ličenje vsaj nekajkrat, dokler ne boste povsem suvereni pri namestitvi. 

Podaljšanje obstojnosti umetnih trepalnic 

Obstojnost podaljšate tako, da lepilo najprej zelo dobro pretresete. Pozorni bodite, da je po nanosu lepila minilo nekaj sekund preden jih nanesete na veko. Poskrbite tudi za to, da nalepite umetne trepalnice po celotni dolžini od začetka do konca veke. Koža nekaterih oddaja več maščobe in se nanjo posledično lepilo slabše prime. Preizkusite različna lepila različnih blagovnih znamk. 

Članki iz iste kategorije: