Skrb za novo tetovažo

Najpomembnejše pri vsaki novi ali stari tetovaži je, da skrbimo zanjo. To lahko naredimo z različnimi kremami, ki nam pomirijo in očistijo kožo. Proces tetoviranja je v bistvu manjša operacija, ki zahteva primerno oskrbo. Naša koža je razdražena in potrebuje čas, da se zaceli. Krema za tetovaže je odlično sredstvo za hitro celjenje in oskrbo vsake tetovaže na našem telesu. Poglejmo si kaj so njihove prednosti in kako jih pravilno uporabljamo.

Kdaj se začne oskrba tattoja?

Nega tetovaže se začne takoj po operaciji in je popolnoma naša odgovornost. To je zato, ker je naša koža razdražena in se z nepravilno oskrbo lahko vname. Kvalitetna krema za nego tetovaže nam zaščiti kožo pred okužbami. Pomembno je, da s procesom uporaba kreme začnemo takoj po tem, ko smo dobili tetovažo.

Pri negi tetovaže je tudi pomembno, da ohranjamo njen sijoč videz. Veliko zunanjih faktorjev, kot tudi naš življenjski, stil vpliva na to, ali bo naša tetovaža izgledala dobro tudi čez nekaj let.

Krema za tetovaže in pravilna uporaba

Krema za tetovažo, ki vsebuje snovi, kot so olivno olje, čebelji vosek ter kokosovo olje, pospeši proces zdravljenja, navlaži ter zaščiti našo kožo pred raznimi vnetji, ki se lahko zgodijo takoj po tem, ko smo dobili tetovažo. Obenem tudi omogočajo, da se črnilo obdrži na mestu in zasije s svojimi naravnimi barvami.

Največje prednosti uporabe krem so:

Izboljšajo izgled

Z uporabo kvalitetne kreme zaščitimo obliko in izgled tetovaže. Obenem ji tako ohranjamo videz za mnoga prihajajoča leta.

Nahranimo kožo in olajšajmo vnetja

Z bogato vsebino vitaminov A, D in E podpiramo zdrav izgled kože in hitro celjenje. Vitamini in razna hranila, ki pomirijo kožo ter pohitrijo proces zdravljenja.

Hitrejše zdravljenje kože ter zaščita pred okužbami

Kreme vsebujejo razna olja, ki nam zaščitijo kožo pred okužbami. Delujejo tako, da zaprejo ureznine in bakterijam tako preprečijo, da bi naredile škodo.

Previdnostni ukrepi po tetovaži

Ko dobimo novo tetovažo, je priporočeno, da se držimo nekaj previdnostnih ukrepov. Dokler se del kože, ki je bil operiran ne pozdravi, je naša tetovaža v nevarnosti, da jo z vsakodnevnimi aktivnostmi poškodujemo. Tako priporočamo, da:

Izogibamo se športnim aktivnostim

Športne aktivnosti nas bodo prisilile, da se bomo potili. S tem se nam odpirajo pore po celem telesu, ki lahko povzročijo, da bo nekaj črnila odteklo iz kože.

Ne uporabljajte vroče vode

Uporaba vroče vode za umivanje ni priporočljiva. Naša koža je v prvih nekaj dneh zelo občutljiva in z vročo vodo se lahko vname. Enako kot pri športnih aktivnostih, nam uporaba vroče vode lahko odpre pore in tako izgubimo črnilo.

Pazite s tetovažo na soncu

Ne izpostavljajmo se soncu prehitro, saj to lahko poškoduje našo tetovažo. Priporočljivo je, da ne uporabljamo sončnih krem, ki so narejene iz umetnih materialov. Za najboljše rezultate je najbolje počakati okoli 3-4 tedne predno se lahko odpravimo na plažo.

Umazane roke

Če se z umazanimi rokami dotikamo občutljive kože, lahko nanjo prenesemo bakterije, ki povzročijo okužbo.

YouTube video

Priporočamo tudi, da v prvih nekaj dneh ne pijemo alkohola, saj bo to upočasnilo proces zdravljenja in oslabilo imunski sistem. Nikoli se ne praskajmo po tetovaži in ne lupimo odpadle kože – s tem lahko poškodujemo obliko tetovaže.

Najbolje je, da pustimo, da vrhnji del kože samostojno odpade. Lahko uporabimo posebne kreme in losjone, ki nam bodo olajšali željo po praskanju. Za najboljšo izbiro se posvetujmo s profesionalci, kjer bomo kremo kupili.

Članki iz iste kategorije: