Estetska kirurgija je vse bolj dostopna

Dejstvo je, da je estetska kirurgija vse bolj dostopna, saj število lepotnih posegov iz leto v leto samo narašča. Po drugi strani pa je prav tako vse več takšnih oseb, ki izključno prisegajo na naravno staranje. Na poti k osebni sreči je vsekakor smiselno izkoristiti vse, kar ponujata znanost ter tehnologija. Obenem pa se ne sme prestopiti meje, ki jo postavlja vsak zase.

Le redki posamezniki pa popolnoma zanemarjajo svoj videz. K frizerju na primer ne hodijo samo zaradi praktičnih razlogov. Če je bila včasih škrbavost za starostnike povsem naravna, pa dandanes takšen v resnici ne želi biti nihče. Osebe, ki menijo, da estetski posegi niso potrebni in da videz ni najpomembnejši, se praviloma oblečejo elegantno in so zelo natančno urejene.

Izpostavljanje obraza širšemu krogu pogosteje kot kdaj koli

Danes preko socialnih omrežij pa tudi preko video pogovorov svoj obraz izpostavljamo pogosteje kot kadar koli prej v zgodovini. Znaki staranja pa so ob kamerah ter zaslonih z vse boljšo ločljivostjo vse težje prekrivajo. Nekateri ljudje s svojim izgledom postanejo nezadovoljni šele, ko se vidijo na zaslonu. Takšne pa jih vidijo tudi ostale osebe na omrežju. Koliko vse to vpliva na porast estetskih posegov, pa je lahko precej dobro vprašanje.

Pri mlajših se lahko z botulinom toksinom z neinvazivnim posegom ustavi prehod dinamičnih gubic okrog oči, med obrvema ter na čelu v stalne. Polnila omogočajo poudarjanje ličnic, s polnili prav tako lahko sploščimo gubi med nosnicama in kotičkom ustnic. Kljub temu pa je tudi pri takšni vrsti estetskega posega potrebna precejšnja previdnost. Vbrizgavanje pretiranih količin polnila  brez dobrih znanj ter čuta za estetiko pa tudi etiko lahko vodi celo do grotesknih rezultatov.

Danes preko socialnih omrežij pa tudi preko video pogovorov svoj obraz izpostavljamo pogosteje kot kadar koli prej v zgodovini. Znaki staranja pa so ob kamerah ter zaslonih z vse boljšo ločljivostjo vse težje prekrivajo.

Posvet s plastičnim kirurgom

Estetska kirurgija je pri nas precej priljubljeno in iskano področje. A še preden se na primer odločimo za reševanje utrujenega videza ali vidnih znakov staranje, je posvet s plastičnim kirurgom zelo dobrodošel. Pri takšnem strokovnjaku lahko namreč dobimo povsem zanesljivo oceno, kaj se da narediti in kateri posegi bi pomlajevanje omogočili na varen način.

Odločitev z danes na jutri je v estetiki zagotovo prehitra. Dlje časa mora zoreti odločitev, ki zahteva večji poseg. Realna pričakovanja pa so ključnega pomena za končno zadovoljstvo. Nekateri pacienti pred posegom potrebujejo samo en pogovor, spet drugi tudi do pet. K operaciji se ne sme pristopiti, dokler predpriprava ni povsem končana.

Pomlajevanje obraza s polnili

Za pomlajevanje obraza s polnili se odloča vse več ljudi, saj je tovrstna storitev tudi cenovno vse dostopnejša. Kljub temu pa je treba vedeti, za koga je takšen estetski poseg sploh ustrezen. Za pomlajevanje s polnili se lahko odločijo osebe, ki želijo korekcijo gub od ustnih kotov proti nosu, korekcijo brade, ličnic, nosu, podočnjakov in dvig čela ter obrvi.

Na mestih, kjer je prisotno pomanjkanje tkiva, je dobrodošlo povečanje volumna tkiv s preparati hialuronske kisline. Poseg traja med 10 in 30 minutami, anestezija in hospitalizacija nista potrebni. Tudi odsotnost z dela ni potrebna.

Za pomlajevanje obraza s polnili se odloča vse več ljudi, saj je tovrstna storitev tudi cenovno vse dostopnejša. Kljub temu pa je treba vedeti, za koga je takšen estetski poseg sploh ustrezen.

Kaj je hialuronska kislina

Hialuronska kislina je viskozni, prozorni gel, ki je dobavljiv v sterilni injekciji. Velja za naravni polisaharid, ki je znan kot pomemben sestavni element v naši koži, podkožju, vezivnem tkivu  ter v sklepih. Za estetske namene se uporablja preparat, ki pa ni živalskega izvora. Posledično je varen, možnost resnejših reakcij je malo verjetna.

Preberite si še naslednji članek: Opornica za učinkovitejšo stabilizacijo gležnja

Opornice za gleženj se običajno nosijo za podporo gležnja in preprečevanje poškodb. Lahko se nosijo tudi za lajšanje bolečin pri boleznih, kot sta artritis ali tendonitis. Opornice za gleženj so na voljo v različnih velikostih, oblikah in iz različnih materialov. Nekateri so izdelani posebej za določene dejavnosti, kot sta košarka ali tek. Drugi se lahko uporabljajo za vse vrste dejavnosti.

Sčasoma se hialuronska kislina razgradi, zato ne učinkuje trajno. Rezultati oziroma trajnost učinka je odvisna zlasti od samega preparata pa tudi od reakcije telesa nanj. Ker telo tovrstno snov razgradi, je jo za pomlajevanje potrebno ves čas dodajati.

Strokovnjaki botoks imenujejo botulin toksin. V osnovni gre za živčni strup, ki ga proizvajajo določena vrsta bakterij. V visokih koncentracijah je takšna snov strupena, v nizkih odmerkih pa se že kar nekaj časa v medicini uporablja kot učinkovito zdravilo.

Obrazno pomlajevanje z botoksom

Botox že dolgo ni več samo čudežno zdravilo, s katerim si na najučinkovitejši način pomagajo bogati in slavni. V današnjem času je za mladostni videz botoks dostopen vsem. Gre pa za povsem varen, preprost in hiter način glajenja obraznih gub.

Strokovnjaki botoks imenujejo botulin toksin. V osnovni gre za živčni strup, ki ga proizvajajo določena vrsta bakterij. V visokih koncentracijah je takšna snov strupena, v nizkih odmerkih pa se že kar nekaj časa v medicini uporablja kot učinkovito zdravilo. Botulin toksin onemogoča prenos živčnega signala na mišico ter tako povzroča njeno delno ali pa popolno ohromelost.

YouTube video

Botulin toksin tipa A

Estetska medicina botulin toksin tipa A uporablja za korekcijo motečih obraznih gub oziroma za pomlajevanje obraza. Takšna snov namreč začasno paralizira obrazne mišice, ki so odgovorne za nastajanje gub. S tem lahko na dovolj učinkovit način pomagamo svoji koži, da postane precej bolj gladka in mladostnejša.

Članki iz iste kategorije: